L*L Junior

Stel: je bent een intelligente vrouw, mooi, psychoanalyticus, student psychiatrie en eigenaar van een eigen instituut voor geestelijke gezondheidszorg die plots aangevallen wordt op de sociale media en de grootste beledigingen moet slikken. Zijzelf zegt hierover: al die eigenschappen betekenen helemaal niets meer wanneer je een vrouw bent.

Het gaat hier om een dame die een relatie had met de zoon van een van de machtigste mensen van dit land. Die zoon schold haar huid vol met begrippen als geestesziek, vagabunda, knettergek en andere ‘liefkozingen’. Hij bedreigde haar ook om te voorkomen dat ze naar het gerecht zou stappen om hem aan te klagen wegens macho-gedrag. Ze ging toch en zoonlief werd gedwongen om het appartement van de vrouw te verlaten en om niet meer in haar buurt te verschijnen.

Het koppel had een relatie van twee jaar die eindigde nadat hij haar verscheidene malen bedroog met andere vrouwen.

Via haar Instagram account schreef zij het volgende over haar eigen kwaliteiten, hierboven opgesomd: “Niets van dit alles heeft waarde als je een vrouw bent. De grootte van je borsten, je mond, je kapsel zijn belangrijker in de mond van seksisten. Ze vernietigen je eigenwaarde, vernederen je en leggen je het zwijgen op. Maar enkel jij weet wat je meemaakte en wat je deed om het zover te schoppen. Ik ben de sterke dochter van een moeder die mij alleen opvoedde, en daar ben ik trots op. Ik zwijg niet als ik geconfronteerd wordt met machisme. Machisme is gewelddadig, machisme doodt.

De vrouw moest haar werk in de steek laten wegens een paniekaanval, veroorzaakt door een video waarin analisten van een medium van de machtige ‘schoonvader’ pejoratieve opmerkingen maakten over haar verschijning, met andere woorden, haar brutaal aanvielen met argumenten die helemaal niks te maken hebben met haar kwaliteiten.

Of dit alles nog niet genoeg was, zag de vrouw zich ook verplicht om aangifte te doen wegens fysieke agressie door zoonlief.

Oh u wil weten om wie het gaat? Dat is geen geheim, de kranten staan er vol van. Het gaat om de jongste zoon van de grote L. Die zoon blijkt dus een grote L*L te zijn, als het allemaal klopt. Ik vrees van wel. Hoe dan ook: papa zwijgt in alle talen, misschien het beste wat hij kan doen.

André

Illustratie: X

Plaats een reactie