Only in Brazil

Het zal je maar overkomen: je bent een bankbediende en het is jouw beurt om klanten te ontvangen aan het loket. Plots verschijnt er een vrouw, samen met een bejaarde man in een rolstoel. Haar “oom” wil een lening afsluiten van R$ 17.000 (€ 3.050) – vooraf reeds goedgekeurd – en is hier om de nodige documenten te ondertekenen. De oom lijkt wel erg stil en is niet in staat om zijn handtekening te plaatsen, ook al houdt de vrouw zijn arm omhoog met een balpen geklemd in de hand. Wat doe je dan?

Je wordt argwanend, denkt dat de man onwel is en roept de eerste hulp erbij, de zogenaamde SAMU (publieke gezondheidszorg, een ambulance). Die kwamen vrij snel opdagen en konden niet anders vaststellen dat de man overleden was, reeds enkele uren vooraleer hij naar de bank werd gebracht door de vrouw, in een rolstoel.

De rest kan je wel raden: de burgelijke politie kwam ter plaatse en nam de vrouw mee voor verhoor, terwijl de arme overledene afgevoerd werd naar zijn voorlaatste bestemming, de IML (Instituto Médico Legal). Zij werd beschuldigd van een poging tot fraude en mishandeling van een stoffelijk overschot. Volgens haar advocaat wist de vrouw niet dat haar “oom” overleden was. Nou ja. Later bleek dat het wel degelijk om familieleden ging.

De zaak kwam uitvoerig in het nieuws en werd zelfs bekendgemaakt via enkele beruchte tabloids in de UK.

Only in Brazil, weer een nieuwe deuk in de reputatie die sowieso al niet vlekkeloos is.

André

Foto: Reproductie YouTube

Plaats een reactie